Het Ravijn plaatst zich knap voor Europese finale

Geplaatst op 19 maart 2011 door   ·   Geen reacties

MOSKOU – De waterpolosters van Fysius Het Ravijn hebben zich geplaatst voor de finale van de LEN Trophy. Na de 12-5 overwinning op SKIF Moskou in Nijverdal, maakte de ploeg van trainer Marcel ter Bals in Moskou het karwei af. De Russinnen wonnen wel met 8-6 (3-2, 2-1, 1-2, 2-1), maar dat was lang niet genoeg om Het Ravijn nog aan het wankelen te brengen.

Moskou begon sterk aan de wedstrijd en kwam binnen twee minuten met 2-0 voor. Het Ravijn, waarbij ook Karin Kuipers meespeelde die ondanks haar vliegangst was afgereisd, kwam via Sophie Veldhuis terug tot 2-1, maar het bleef voor de Tukkers moeilijk om een gaatje te vinden in de defensie van Moskou. De ruststand was 5-3 en toen leek het gat van zeven treffers al onoverbrugbaar voor Moskou.

In de tweede helft bracht doelvrouw Meike de Nooy nog enkele keren goed redding. Toch kwam de finaleplek van Het Ravijn nooit meer in gevaar en in de laatste minuten kregen zelfs enkele wisselspelers nog speeltijd.

Het Ravijn schrijft met deze finale waterpologeschiedenis, want nooit eerder haalde een Nederlands team de eindstrijd in een Europees toernooi. De finale wordt ook over twee wedstrijden gespeeld. Rapallo uit Italië is dan de tegenstander. Zij waren in twee wedstrijden te sterk voor het Hongaarse Szentezi. Maandag wordt met een loting bepaald wie als eerste thuis speelt. De speeldata zijn zes en twintig april.

Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lieke Klaassen (foto) twee, Sophie Veldhuis, Rianne Guichelaar, Saskia Dannenberg en Yasemin Smit.