Woensdag 19 juni 2024
Twentesport

Het Ravijn neemt voorschot op Europese titel

Geplaatst op 6 april 2011 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – De dames van Fysius Het Ravijn (foto) hebben in de thuiswedstrijd van de finale van het toernooi om de zogenaamde LEN-cup al een behoorlijk gat geslagen. Ze wonnen vanavond met 12-5 (7-2, 2-2, 2-0, 1-1) van Rapallo Nuoto. Ook in de kwartfinale en halve finale maakte Het Ravijn in het thuisduel het verschil.

Het Ravijn opende furieus en had na de eerste periode al een gat van vijf punten geslagen. Vooraf hoopte de ploeg op een voorsprong van twee doelpunten.

De 7-2 tussenstand na de eerste periode was voor de thuisclub een fantastische steun in de rug. Lieke Klaassen bombardeerde het Italiaanse doel met drie rake knallers, international Yasemin Smit was een klasse apart en was niet te houden. De verdediging van de Nijverdalse ploeg speelde uiterst geconcentreerd en liet slechts een enkele keer een opponente door. Maar dan lag daarachter de weergaloze keepster Meike de Nooij die weer een aantal cruciale reddingen in petto had net als eerder in deze Europese serie. Het is een van de extra’s die de formatie van Het Ravijn kan etaleren: drie speelsters die bezit zijn van een gouden Olympische medaille  en daarbij de gigantische routine van de 38-jarige Karin Kuipers.

Na de 7-2 consolideerde Het Ravijn de ingezette spelopvatting,   bleef goed geconcentreer en hield de wedstrijd in handen ondanks dat de Italiaanse tegenstandsters met hard spel de thuisclub probeerde te inimideren. De 12-5 eindstand mocht er zijn. Over twee weken is de retune in Genua. Maar Het Ravijn zal de voorsprong niet meer uit handen geven.

Doelpunten Het Ravijn: Lieke Klaassen 3, Yasemin Smit 2, Karin Kuipers 2, Saskia Dannenberg 2 Tessa Stutterheim 2 en Sonja Schröder 1.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief