Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Het Ravijn vertegenwoordigd in Oranje-selectie World League

Geplaatst op 17 januari 2013 door   ·   Geen reacties

ALPHEN AAN DE RIJN – Bondscoach Mauro Maugeri heeft vandaag, donderdag 17 januari, de selectie bekendgemaakt van de Nederlandse vrouwenwaterpoloploeg voor de eerste wedstrijd in de World League. In de selectie zijn twee speelsters van Het Ravijn opgenomen.

De selectie voor de eerste wedstrijd van de World Leaguebestaat uit de volgende speelsters: Debby Willemsz (ZPB/H&L Productions, keepster), Yasemin Smit (foto) en Lieke Klaassen (Het Ravijn), Leonie van der Molen en Liselotte Smits (UZSC), Sabrina van der Sloot, Maud Megens en Marloes Nijhuis (Widex GZC Donk), Hanneke Slagter en Biurakn Hakhverdian (ZVL), Vivian Sevenich (Polar Bears), Iefke van Belkum (Shturm 2002 Ruza, Rusland) en Nomi Stomphorst (Plebiscito Padova, Italië).

Oranje speelt woensdag 23 januari aanstaande om 21.00 uur in zwembad AquaRijn te Alphen aan den Rijn tegen Europees kampioen Italië. Het is de eerste officiële interland van het verjongde Nederlands team sinds de zomer van 2012. De Nederlandse vrouwen spelen in de World League in een poule van drie met Italië en Rusland om twee plekken in de Super Finale, die begin juni in Peking (China) op de rol staat. Deelname aan de World League past uitstekend in de voorbereiding op het WK in Barcelona (19 juli t/m 4 augustus 2013) waarvoor Nederland reeds gekwalificeerd is.

Speelschema poulefase World League:
Woensdag 23 januari Alphen aan den Rijn: Nederland – Italië
Woensdag 6 februari Kirishi: Rusland – Nederland
Zaterdag 9 februari Avezzano: Italië – Nederland
Zaterdag 16 maart Dordrecht: Nederland – Rusland

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief