Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Mannen Het Ravijn aan kop

Geplaatst op 10 maart 2013 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL/HAARLEM – De heren van Het Ravijn zijn afgelopen weekend naar de eerste plaats geklommen. Streekgenoot WS Twente zakte verder af naar onderen en staat slechts 1 punt los van de degradatiezone.

Het Ravijn speelde in eigen bad een belangrijk duel tegen SVH. Thuis won Het Ravijn met 18-11 en daarmee zet de ploeg stappen richting de titel. SVH was met zes punten verschil voor de wedstrijd namelijk nog een concurrent te noemen. Na de ruime zege van afgelopen zaterdag is het gat negen punten geworden. Met een wedstrijd minder gespeeld dan de rest en nog zes speelronden te gaan, laten de Nijverdallers ook SVH achter zich en vreest het alleen nog BZ&PC dat slechts één punt onder Nijverdal staat.

WS Twente
Minder rooskleurig is het seizoen voor WS Twente. De club uit Hengelo verloor dit weekend haar tiende wedstrijd van dit seizoen. In Haarlem was Z.V. Haerlem de tegenstander. De Hengeloërs waren geen partij voor de westerlingen en de ploeg werd vrij eenvoudig met 11-7 opzij gezet. Door deze nederlaag zakt WS Twente af naar de tiende plaats op de ranglijst, één punt boven SGHA.

De Veene
Voor de dames van De Veene 1 stonden dit weekeinde twee wedstrijden op het programma. Zaterdag trad de ploeg van Tom Middeljans aan tegen HZC de Robben en zondag speelden zijn spelers wederom thuis tegen ZV de Zaan. Uit beide wedstrijden wist De Veene slecht één punt te slepen.
Zaterdagavond kwam HZC op bezoek in Almelo. Daar liep de ploeg eenvoudig met tien doelpunten verschil over haar tegenstander heen. De Veene werd met 14-4 weggespeeld. ‘Een overwinning zat er dan ook voor geen moment in’, aldus Middeljans.

Vanwege een inhaalprogramma speelde De Veene 24 uur later haar tweede wedstrijd van dit weekend. Tegenstander was De Zaan. In dit duel hadden de Twentse dames meer succes. In de eerste drie periodes overheerste de thuisclub en na drie kwarten te hebben gespeeld stond De Veene met 11-7 voor. De vierde periode was deceptie voor de Almeloërs. Door het initiatief over te laten aan de Zaan gaf de club de wedstrijd uit handen. De Zaandammers kwamen in de slotfase op gelijke hoogte en gingen tevreden met een stand van 13-13 op het bord naar huis. ‘We hebben tegen onszelf gespeeld’, concludeerde coach Middeljans.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief