Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Nijverdal viert dikke zege Het Ravijn in Europese finale

Geplaatst op 6 april 2011 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – De euforie was vanzelfsprekend groot in het volgepakte Nijverdalse bad. De grote 12-5 zege was niet verwacht. Wat de ploeg vooraf hoopte was een verschil van twee à drie doelpunten maar dat werden er dus zeven. ‘We zijn ongelooflijk dichtbij de Europa Cup,’ jubelde coach Marcel ter Bals na afloop. ‘Dit laten we ons niet meer afnemen. We zullen het daar nog wel moeilijk krijgen in bepaalde fases,  maar ik mag toch veronderstellen dat het ons gaat lukken.’
De 7-2 tussenstand na de eerste periode was een geweldige steun in de rug. ‘Ze gingen daarna wel harder poloën, maar we bleven ze geconcentreerd bespelen’, had Ter Bals gezien.
Zijn Italiaanse tegenstrever Mario Sinatra wilde niet veel woorden kwijt aan het teleurstellende  optreden van zijn team, waarvan de helft in tranen was. ‘Ik heb een jong team. Sommigen kunen de emoties niet aan die zo’n grote wedstrijd met zich meebrengt. Ze hadden geen antwoord op de kracht van Het Ravijn,  maar we zullen ons prepareren op een enorme revanche’, aldus Sinatra.

Karin Kuipers heeft nog enkele weken te gaan als actief waterpolospeelster. De oud-international heeft een indrukwekkende carrière achter de rug, maar op een oubollige afscheidstoernee lijkt de apotheose van haar laatste seizoen bepaald niet. Terwijl ze al een volle prijzenkast heeft, lijkt er nog een Europa Cup bij te komen. ‘Wat gaaf allemaal’, zei de Nijverdalse na afloop. ‘Wat  hebben we goed gespeeld. We hebben verdedigend veel te doen gehad, vooral ook toen ze harder gingen spelen maar ik zag ook de onzekerheid bij hen. In de slotfase moest ik wel op de tanden bijten, want het was zwaar, maar ik ben er weer goed doorheen gerold’, glimlachte ze.  ‘Na die 7-2 dachten we echt niet dat we er al waren. We bleven goed verdedigen’, aldus de bescheiden uitleg van de routinier, maar iedere toeschouwer had gezien dat ze met haar 38 jaar nog altijd een van de uitblinkers van de thuisclub was. Nog enkele weken en dan is het gebeurd voor de coryfee van Het Ravijn. Dan zet een van de beste topsporters van de regio een punt achter haar carrière.

Foto: Karin Kuipers juicht na de dikke overwinning op Rapallo Nuoto.
(foto Nick Zweers)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief