Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Roy Spenkelink WS Twente: ‘Nijverdal moet te doen zijn’

Geplaatst op 15 november 2012 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Dé waterpolo-derby van het oosten staat op het programma. Aankomende zaterdag speelt WS Twente thuis tegen de streekgenoot uit Nijverdal, Het Ravijn. Beide teams spelen in de bond eerste klasse en kunnen de punten goed gebruiken.

Vorig jaar won Het Ravijn nipt in een grimmig duel met 11-9 van de Hengeloërs. We spraken met Roy Spenkelink, aanvoerder van WS Twente, over de derby van aanstaande zaterdag.

Is er überhaupt sprake van een derby?
Roy Spenkelink: ‘Ik weet niet of je het een derby kan noemen. Het heeft wel bijna alle eigenschappen van een derby. Wat opvalt is dat er afgelopen seizoen een aantal spelers is overgelopen. Dit maakt de rivaliteit natuurlijk wel groter. Als spelers elkaar onderling kennen, verhoogt dat de druk op de wedstrijd. Derby is dus een groot woord, maar een speciale wedstrijd wordt het wel.

Is die druk zwaar, of zijn jullie juist extra gebrand om te winnen?
‘Natuurlijk wil je elke wedstrijd winnen, maar zaterdag zal iedereen extra gemotiveerd zijn. De meeste jongens hebben met elkaar gespeeld en zullen dus persoonlijk meer gedreven zijn dan in andere wedstrijden. Doordat spelers elkaar kennen, kunnen wij ons ook beter voorbereiden op het spel van de tegenstander. Ik weet zeker dat wij er alles aan gaan doen om drie punten te pakken.’

Kijkend naar de stand, wat verwacht je van de wedstrijd?
‘Je moet nu niet naar de stand kijken. De competitie is nog maar net begonnen. Het Ravijn staat weliswaar iets hoger op de ranglijst, maar dat zegt nog niet zo veel in deze fase. Ik denk dat wij een goede kans maken aankomend weekend. We spelen thuis en Nijverdal moet sowieso te doen zijn. Vroeger was het niveauverschil groter, vandaag de dag zijn de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. WS Twente heeft de laatste jaren veel progressie geboekt. We hebben dit seizoen een nieuwe trainer en de sfeer is goed in het team. Ik spreek voor alle spelers als ik zeg dat het niet ontbreekt aan vechtlust. We gaan de wedstrijd dan ook zeker niet in onder het mom van, Het Ravijn is beter. Ik verwacht hoe dan ook een spannend duel.

Wat is voor jou dan het voordeel van thuisspelen?
‘In je eigen bad spelen is altijd prettiger. Dat geld voor elke sport, thuis is aangenamer. Daarnaast vind ik het fijner om in een bad van 25 meter te spelen. In Nijverdal is het zwembad 30 meter. Bij waterpolo is vijf meter erg veel. Zeker voor mij, ik moet het niet van mijn snelheid hebben. Wij zijn sterk in kortere aanvallen, daarvoor schikt het Twentebad zich beter. Kortom, een aantal goede redenen om de punten in Hengelo te houden.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief