Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Vrouwen Het Ravijn andermaal landskampioen

Geplaatst op 12 mei 2013 door   ·   Geen reacties

Teamfoto Ravijn.jpg.1NIJVERDAL – Het Ravijn is in eigen huis landskampioen geworden. Na  de derde en beslissende wedstrijd tegen ZVL werd duidelijk dat Het Ravijn de betere ploeg was en kwam in de ‘best of three-serie’ als beste uit de bus. In Nijverdal werd tweemaal door de dames gewonnen. Eerst met 7-6 en daarna met 8-4. Dit was genoeg voor de titel. De Nijverdalse vrouwen hebben het zichzelf nog wel lastig gemaakt. Gisteravond hadden ze de titel al kunnen winnen, maar verloren toen in Leiden met 10-9 waardoor er een beslissende wedstrijd moest worden gespeeld. Deze werd dus overtuigend gewonnen door de landskampioen.

Hoewel het Ravijn niet als eerste eindigde op de ranglijst, is de club toch in staat geweest de titel binnen te slepen. Voor de club is dit de tweede belangrijke titel dit seizoen. Eerder wonnen de heren het kampioenschap in de eerste klasse.

ZVL ging zondag voortvarend van start en leidde na een periode met 0-2 dankzij goals van Marianne de Groot en Hanneke Slagter. In de tweede periode raakte Het Ravijn op toeren en middels goals van Lieke Klaassen en Yasemin Smit (2) kon de thuisploeg met een 3-2 voorsprong gaan rusten. Na de derde periode kon het nog steeds alle kanten op (4-3), maar in het afsluitende speldeel schoot Oranje-aanvoerster Yasemin Smit Het Ravijn hoogstpersoonlijk naar de vijfde landstitel in de clubhistorie. De Oranje-aanvoerster voegde nog drie doelpunten aan haar totaal toe.

Het Ravijn – ZVL 8-4
Periodestanden: 0-2, 3-0, 1-1, 4-1
Doelpunten Het Ravijn: Yasemin Smit 5, Lieke Klaassen, Lauren Silver en Sophie Veldhuis.
Doelpunten ZVL: Hanneke Slagter 2, Mieke Cabout en Marianne de Groot.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief