Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Twentse waterpolo heren verder uit elkaar na wisselende prestaties

Geplaatst op 12 november 2012 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL/VLAARDINGEN De Heren 1 teams van de Twentse waterpolo topclubs, Het Ravijn en WS Twente, presteerden dit weekend verschillend. Hierdoor is het gat tussen beide ploegen groter geworden op de ranglijst. Het Ravijn bouwde verder aan de ‘overwinnings-streak’, waar WS Twente voor de vierde keer dit seizoen verloor.

Het Heren 1 team van Het Ravijn kreeg dit weekeinde het matig presterende Katwijk op bezoek. De ploeg die in de eerste vijf speelrondes slechts vier punten heeft weten te behalen, bleek ook niet voor verassing te kunnen zorgen in Nijverdal. Het Ravijn heeft zichzelf in dit duel eigenlijk niet één keer in moeilijkheden gebracht. Een goed keepende Dennis Stevens zorgde ervoor dat zijn ploeg maar negen doelpunten tegen kregen. Het aanvallend ingestelde team uit Nijverdal wist het net zeventien maal te vinden. Sander Veltkamp met zes treffers het grootste aandeel in de score. Door de 17-9 overwinning op Katwijk doet Het Ravijn mee in bovenste regionen van de eerste klasse bond. De Nijverdallers delen de derde plaats met ZVVS.

Deze laatsgenoemde ploeg uit Vlaardingen nam het dit weekend op tegen de andere topclub uit het oosten. WS Twente had minder succes dan haar streekgenoot. In Vlaardingen was Twente kansloos. Het verloor met 13-9. Door deze vierde nederlaag in de competitie zakken de heren van WS af naar de 9e plaats op de ranglijst. De ploeg opende het seizoen sterk en presteerde gelijkwaardig aan Het Ravijn. Zes competitierondes verder is het gat tussen beide teams 6 plaatsen geworden.

Volgende week zal de echte krachtmeting tussen de twee clubs uit Twente plaatsvinden in Hengelo. Aankomende zaterdag wordt de derby tussen WS Twente en Het Ravijn gespeeld. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Het Ravijn moet winnen om aansluiting bij de top te houden en WS Twente zal punten moeten pakken om uit de gevarenzone te blijven.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief