Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Versterking voor herenteam Het Ravijn

Geplaatst op 6 juni 2013 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – Midvoor Wicher Diallo (19) maakt de overstap van  Schuurman BZC naar Het Ravijn uit Nijverdal. Hij heeft alle fasen van de jeugdopleiding in Borculo doorlopen en zich ontwikkeld tot een ‘beloftenspeler’ binnen dit waterpolo bolwerk.  Diallo nam als jeugdinternational o.a. deel aan de EJK’s in Stuttgart (2010) en Canet-en-Roussillon (2012) en speelde onder trainer/coach Zeno Reuten regelmatig mee in de hoofdmacht van landkampioen Schuurman BZC. De afgelopen twee jaar heeft hij ook een aantal Europese wedstrijden met BZC in de LEN Trophy en Champions Cup meegespeeld. 

Door de overstap naar Het Ravijn dat onlangs naar de eredivisie promoveerde, hoopt Wicher Diallo de komende jaren als midvoor meer speeltijd in de eredivisie waterpolo te krijgen en zich te ontwikkelen tot een bredere en volwaardige speler op topniveau.  Deze overstap past in de samenwerkingsafspraken die Het Ravijn en Schuurman BZC gemaakt hebben rond het gezamenlijk ontwikkelen van een talentenopleiding en beloften teams. 
   
Sinds de gerealiseerde promotie naar de Eredivisie heeft een aantal spelers de overstap naar Het Ravijn gemaakt. Mitchell van den Adel (SGHA) en Dico Eenkhoorn (DeltaSteur) keren na een jaar elders poloën weer terug op het bekende ‘nest’ in Nijverdal, om zich vol in te gaan zetten om van Het Ravijn een stabiele eredivisionist te maken. Daarnaast heeft keeper Thom Klappe de overstap van Heerenveen naar Nijverdal gemaakt, om – na de onderbroken opleiding bij AZC – zijn parcours richting de nieuwe Eredivisie te vervolgen. 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief