Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Waterpolosters Het Ravijn slaan weer een gat met Donk

Geplaatst op 17 januari 2011 door   ·   Geen reacties

15 januari 2011

GOUDA – De dames van koploper Fysius Het Ravijn hebben op de ranglijst weer afstand genomen van Donk. De ploeg uit Gouda staat derde, maar had vandaag veel moeite om door de sterke verdediging van Het Ravijn te komen. Het werd 5-8 (2-3, 2-5, 4-7, 5-8).

‘In de eerste periode ging de score nog gelijk op, maar waren wij al wel de betere ploeg. Daarna hebben we een gat van drie punten geslagen en daar is Donk niet meer van teruggekomen’, aldus aanvoerster Tessa Stutterheim (foto).
Stutterheim vond dat de verdediging van de ploeg uit Nijverdal vandaag het verschil maakte. ‘Vooral Yasemin Smit speelde erg goed. Ze had de midvoor helemaal in de tang.’ Door blessures bij de eerste twee keepsters van Het Ravijn, maakte de 17-jarige Karlijn Brouwer haar competitiedebuut. Ze kwam in de zomer over van OZ&PC uit Oldenzaal. ‘Ze heeft het heel goed gedaan. Met die sterke verdediging ervoor konden we goed opbouwen. Omdat we voorin bleven bewegen, kwamen de doelpunten vanzelf. We zijn helemaal niet meer in de problemen gekomen. Het gat bleef het grootste deel van de wedstrijd drie punten.’
Bij Het Ravijn speelde Rianne Guichelaar na een langslepende schouderblessure ook een goede wedstrijd. ‘Ze begint weer lekker mee te spelen. Daar hebben we veel aan. Ze is een ervaren kracht en je kunt meteen merken dat ze er weer bij is.’

Smit werd topscoorster met vier treffers. Anouk Spoolder, Sonja Schröder, Lieke Klaassen en Guichelaar maakten de andere goals.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief