Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

WK Waterpolo Barcelona: Nederlandse waterpolovrouwen komen tekort in de kwartfinale

Geplaatst op 30 juli 2013 door   ·   Geen reacties

Teleurstelling bij Yasemin Smit na verlies op HongarijeBARCELONA – De Nederlandse waterpolovrouwen zijn  in de kwartfinale gestrand tegen Hongarije. De ploeg van bondscoach Mauro Maugeri verloor met 11-7 van Hongarije en mag nu woensdag gaan spelen om de plaatsen 5 tot en met 8.
Oranje opende al na een halve minuut de score door een doelpunt van Biurakn Hahkverdian, maar verloor daarna compleet de controle over de wedstrijd. Waar de aanval bij Oranje stokte en schoten op doel konden worden gepareerd, lukte het bij de Hongaren wel en bleek Rita Kesztelhi een ware plaag voor de Nederlanders. Ook in de overtal situaties was Oranje niet schotvaardig genoeg. Negen keer kreeg de Maugeri ploeg de kans om de achterstand met een vrouw minder te verkleinen, maar wist hier maar twee maal doel van te treffen.

Lieke Klaassen werd verder al gauw met twee persoonlijke fouten naar de kant verwezen. Ze schoot in de derde periode Nederland nog wel naar 2-7, maar kreeg daarna snel haar “tweede P”, waardoor ze in de vierde periode pas weer werd ingezet. Doelpunten van Nomi Stomphorst en Iefke van Belkum brachten de stand terug naar 4-9, waarmee de vierde periode werd ingegaan.

Yasemin Smit benutte een overtal na een time-out van Oranje en bracht de stand op 5-9. Sabrina van der Sloot maakte de 6-9, waarna Lieke Klaassen de 7-9 binnen schoot. Daarmee hielden de doelpunten voor Nederland op. Hongarije won uiteindelijk met 7-11 en mag in de halve finale gaan strijden om een medaille. Nederland mag zich woensdag gaan opmaken voor de plaatsen 5 tot en met 8.

Iefke van Belkum wond er na de wedstrijd geen doekjes om “Het WK is mislukt. We kwamen voor een medaille. Na de zege op vicewereldkampioen China in de achtste finales van het WK, groeide het geloof in een goed resultaat. Dat maakt de teleurstelling alleen maar groter”, aldus Van Belkum in een reactie aan Waterpolo.nl

Nederland speelt woensdag tegen de Verenigde Staten, dat maandagavond met 9-6 van Spanje verloor. Dat betekent dat Lauren Silver (VS) woensdag tegen haar teamgenotes Lieke Klaassen en Yasemin Smit speelt. Deze wedstrijd begint om 17.00 uur en wordt ook weer live uitgezonden op Politiek 24.

Nederland- Hongarije: 7-11
Periodestanden: 1-5, 0-2, 3-2 en 3-2
Doelpunten Nederland: Lieke Klaassen 2x, Biurakn Hahkverdian, Nomi Stomhorst, Iefke van Belkum, Yasemin Smit en Sabrina van der Sloot allen 1x.

Foto: Teleurstelling bij aanvoerster en speelster van het Nijverdalse Het Ravijn Yasemin Smit (rechts) na verlies op Hongarije
(foto John Opperman)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief