Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Oldenzaal pakt uit met met investeringen in zwemwater

Geplaatst op 11 april 2023 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De  revitalisering van het sportcentrum Vondersweijde te Oldenzaal kan snel beginnen nu de  (ver)nieuwbouwbouw is aanbesteed. De bedrijven Lammerink en Niehof hebben de klus gekregen.

Het consortium Noabers heeft de  opdracht gekregen. Noabers bestaat onder andere uit Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum en aannemersbedrijf Niehof uit Lattrop. Reimink Zwembaden uit Lemelerveld neemt daarnaast ook een belangrijke  positie in binnen het bouwteam.

Volgens sportwethouder Christenhusz is de klus gegund aan een groep bedrijven in de regio met ervaring  met deze soorttak van sport. Van belang was volgens hem de inzet van een omgevingsmanager voor de communicatie met omwonenden en gebruikers.

Tijdens de revitalisatie krijgt het buitenbad een volledige overkapping en wordt dit samengetrokken  met het binnenbad. Hierdoor wordt het wateroppervlak van het recreatiebad groter. Daarnaast vindt vervanging van de speelelementen van het peuterbad plaats. De belangrijkste installaties worden vervangen en er komt nieuwe dakbedekking boven de zwembaden en natte ruimtes. De vloeren van de kleedruimten worden gereinigd en hersteld. De vloer van de horeca wordt vervangen en enkele

gebouwonderdelen worden gerenoveerd, waaronder gevels en vloeren. Het gebouw wordt rondom geschilderd.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief