Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

Veldhuis, Nijhuis, Kienhuis en Schreuder naar WK in Shanghai

Geplaatst op 10 april 2011 door   ·   Geen reacties

EINDHOVEN – De laatste test voor het WK in China. De zwemmers en zwemsters moesten er dit weekend staan. Wie te langzaam was, zou afvallen. Op de 50 meter vrije slag had Hinkelien Schreuder de limiet al gezwommen evenals Ranomi Kromowidjojo.  Maar Marleen Veldhuis, tot voor kort de koningin van het vaderlandse zwemmen, was er ook nog. Slechts twee zwemsters mogen in juli in Shanghai uitkomen op dit sprintnummer en voor deze finale lagen de tickets klaar. De topzwemster uit Borne liet vanmorgen al de snelste seizoenstijd noteren, in de finale was het zeer spannend. Kromowidjojo toonde zich het snelste  in 24.35. Veldhuis toonde zich de sterkste in de tweestrijd met streekgenote Hinkelien Schreuder en verbeterde de tijd van vanmorgen van 24.70 naar 24.54. Schreuder tikte aan in 24.88 en greep dus naast de WK-plaatsen.

In een zeer vlak opgebouwde race  lag Job Kienhuis op de 1500 meter na  750 meter op schema.  Ook in de tweede helft van zijn race verslapte hij niet en met een 28.25 op de laatste 50 meter kwam er uiteindelijk 15.06.10 op het bord te staan en kan ook de Denekamper zich nu volledig richten op Shanghai.

Moniek Nijhuis tenslotte wilde ook nog een ticket meepakken naar Shanghai. De zwemster uit Overdinkel slaagde door de 100 meter schoolslag te winnen in 1.08.03 en ze bleef daarmee ruimschoots onder de gestelde richttijd van 1.08.49.

Derhalve plaatsten zich uit deze regio Marleen Veldhuis, Moniek Nijhuis, Job Kienhuis en ook Hinkelien Schreuder voor het WK in juli.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief