Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Adegeest kansrijk in strijd VIRO Criterium Cup Twente

Geplaatst op 16 augustus 2017 door   ·   Geen reacties

MARKELO/ENSCHEDE – Loes Adegeest uit Enschede behoort tot de regionale favorieten in de wedstrijden om de VIRO Criterium Cup Twente. Het 21-jarige talent van Twentse bodem won dit jaar al de korte tijdrit in de Tweedaagse Peize en Nieuw-Roden, maar meer nog sprak ze tot de verbeelding met een tweede plaats in de internationale Omloop van de IJsseldelta.

De strijd om de VIRO Criterium Cup Twente krijgt na de koersen in Enter en Hengelo nu in korte tijd de vier resterende rondjes om de kerk. Dat begint vrijdag in Markelo, donderdag 24 augustus volgt Borne en daarna komen 27 augustus Oldenzaal en 2 september de slotkoers in Goor.

Vakantie

Adegeest is er in Markelo wegens vakantie overigens niet bij, meldt een persbericht van de organisatie, maar daarna wel. Ze wil strijdlust tonen en aanvallen, want liever laat ze het niet op een eindsprint aankomen. Adegeest staat in de winter op de schaats, vooral in marathons komt ze dan tot haar echt. Ze is komende winter ploeggenote van Janneke Ensing, de renster van het Italiaanse Ale-Cipollini die dit jaar al zeer succesvol was in diverse World Tour-wedstrijden.

Prijzengeld

De getalenteerde Adegeest is content met de opzet van het klassement en dat het prijzengeld van de mannen en vrouwen gelijk is getrokken. ‘Ik hoop dat andere wedstrijden hier een voorbeeld aan nemen. Dames trainen er net zo hard voor en moeten hun materiaal ook gewoon betalen, dus vind ik dat het prijzengeld ook gelijk hoort te zijn.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief