Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Agelo pinkstermaandag decor van titelstrijd wielrenners

Geplaatst op 2 juni 2017 door   ·   Geen reacties

OOTMARSUM – De flanken van de Hezenberg en Kuiperberg rond Ootmarsum, met Groot Agelo als epicentrum, vormen Tweede Pinksterdag het decor voor de regionale districtskampioenschappen wielrennen. Er staan 350 renners aan de meet uit het district Oost: Twente, de Achterhoek en het zuidelijke deel van Salland.

Het parcours is selectief en geldt als scherprechter in de strijd om deze felbegeerde titel. Na een kortstondig uitstapje is het districtskampioenschap dit jaar terug in Groot Agelo, de buurtschap in Noordoost Twente waar het sinds de jaren tachtig een kwart eeuw lang werd verreden.

De organisatie van de districtskampioenschappen is daarmee wederom in handen van de Oldenzaalse Wielerclub OWC en de Ronde van Overijssel (Bike Events). Volgens wooordvoerder Peter Ossenkoppelle van Bike Events had het dit jaar nogal wat voeten in aarde om de organisatie rond te krijgen. ‘Met name de parcoursbeveiliging was organisatorisch lastig, maar uiteindelijk is het toch gelukt.’

Diverse categorieën

Er zijn Tweede Pinksterdag diverse categorieën op het heuvelachtige parcours onder de rook van Ootmarsum: vanaf negen uur masters 40+, 50+ en 60+. Om elf uur valt het startschot voor de amateurs, de sportklasse en de masters 30+, vanaf één uur rijden de nieuwelingen en recreanten hun wedstrijd en om drie uur is het de beurt aan de elite-mannen, beloften en junioren.

Om kwalificaties

Ossenkoppele zegt dat de districtskampioenschappen niet op zichzelf staan: ‘Het is voor de renners één van de laatste mogelijkheden zich te kwalificeren voor de nationale kampioenschappen. Die worden dit jaar van 21 tot en met 25 juni gehouden in Montferland bij ’s-Heerenberg in de Achterhoek. ‘Voor de coureurs uit deze regio een extra stimulans om tijdens de districtskampioenschappen een goede prestatie neer te zetten.’

Na Pinksteren

Ook na Pinksteren staan in Twente interessante wedstrijden op de wieleragenda. Zo worden dinsdag 13 juni de districtskampioenschappen tijdrijden in Bornerbroek gehouden en vindt zaterdag 8 juli in en om Enter de Ronde van Twente plaats voor junioren en nieuwelingen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief