Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

Argos-Shimano oprichter Arend Scheppink overleden

Geplaatst op 21 mei 2013 door   ·   Geen reacties

Arend ScheppinkNIJVERDAL – Voormalig teammanager en ploegleider Arend Scheppink is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. Scheppink introduceerde in 1998 de wielerploeg Bankgiroloterij en is daarmee de grondlegger van het huidige Argos-Shimano Cyclingteam. Tien jaar lang was Scheppink, die eerder ook amateur teams onder zijn hoede had, manager van het team. In 2008 droeg hij het stukje over aan Iwan Spekenbrink.

Scheppink was al lange tijd ernstig ziek. Vorige week ontvang hij van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie het gouden wiel, de hoogste onderscheiding in de wielersport.

Ronde van Nijverdal geannuleerd
In verband met het overlijden van Scheppink is de Ronde van het Villapark Nijverdal, die voor komende zaterdag 25 mei gepland stond, geannuleerd. Scheppink was mede-oprichter, erelid en sponsor van de organiserende vereniging CC ’75.  Het bestuur van die club heeft besloten de ronde van Nijverdal te annuleren, uit piëteit naar de nabestaanden en naar iedereen die hem de laatste eer wil bewijzen. Scheppink zal op zaterdag 25 mei begraven worden.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief