Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Bas Stamsnijder wint veldrit Eibergen

Geplaatst op 26 december 2011 door   ·   Geen reacties

EIBERGEN – Bas Stamsnijder (foto) en Loes Gunnewijk zijn vandaag de grote triomfatoren geworden van de kerstcross in Eibergen, een van de vele wedstrijden in de GOW-competitie.  In de twintigste editie voor profs en eliterenners zegevierde Enternaar Stamsnijder, ruim voor Koen Bouwman uit Ulft en Tom van Dulmen uit Didam. Bij de dames won Loes Gunnewijk uit Zwolle. Ze kwam ruim 45 seconde eerder binnen dan de Duitse Olivia Koster uit Elten en Natalja Busschers uit Haaksbergen. Bij de masters was Jan de Vries uit Wolvega Friesland de beste. Opvallend was het aantal uitvallers (ondermeer Joost Posthuma) door lekke banden.

Enkele uitslagen van de cross in Eibergen:
Dames
1. Loes Gunnewijk 2. Olivia Koster 3. Natalja Busschers
Masters 1. Jan de Vries
Nieuwelingen 1. Thijs Wolsink
Junioren. 1. Jelle Wolsink 2. Pepijn ter Bekke 3. Rayner Hofhuis
Elite-Beloften-Amateurs
1. Bas Stamsnijder 2. Koen Bouwman 3. Thom van Dulmen 4. Mike van Veelen 5. Marco Kok
 
De GOW-veldrit in Enter werd zaterdag bij de eliterenners en beloften een plaatselijke aangelegenheid. Maurits Lammertink won de rit, gevolgd door Bas Stamsnijder. Daarna kwamen drie amateurs over de meet (Erik van Laar, Björn Beldman en Riny Pley) waarna prof Tom Stamsnijder als de volgende eliterenner finishte. Jorn van Veen uit Losser was de volgende die binnenkwam. 
Mats Lammertink (Wierden) was de sterkste junior voor Rayner Hofhuis (Albergen). Marco Kok won bij de 40plussers ook voor eigen publiek en Oldenzaler Vincent Kip was bij de nieuwelingen de snelste crosser in Enter. Annet Eendhuizen (Hengelo) won bij de vrouwen met Natalja Busschers uit Haaskbergen als tweede. Rudie Weustink (Denekamp) kwam als eerste 50plusser over de meet.

In Heusden-Zolder (België) reden op de UCI-wereldbekerwedstrijd Arenda Grimberg (Almelo) en Annefleur Kalvenhaar (Wierden) bij de vrouwen naar een 21ste en 26ste plaats op respectievelijk 3.46 en 4.52 van winnares Marianne Vos, die haar zevende overwinning op rij boekte.
Kevin Pauwels (België) won bij de profs.

Bij de nationale veldrit in Reusel stond Rogier Kalvenhaar uit Wierden bij de nieuwelingen op het podium. Hij werd derde. Zijn plaatsgenoot Mats Lammetink werd achtste bij de junioren. Jordy Luisman uit Bergentheim finishte bij de eliterenners & beloften als vierde.

(Foto Sportfoto.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief