Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Bij selectie EK op de weg plek voor drietal Twentenaren

Geplaatst op 10 juli 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Voor het EK wielrennen op de weg zijn drie Twentse renners geselecteerd. Bij de vrouwen koos bondscoach Loes Gunnewijk behalve voor Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Amy Pieters, Marianne Vos, Demi Vollering en Lorena Wiebes ook voor de Almelose klasbak Kirsten Wild. Bij de junior-vrouwen maakt Ilse Pluimers uit Enter deel uit van de Nederlandse ploeg en bijde aanstormende junior-mannen Lars Boven uit Reutum.

Het EK vindt in de tweede week van augustus in Alkmaar plaats. De bondscoaches Loes Gunnewijk en Koos Moerenhout en de talentcoaches Adriaan Helmantel en Peter Zijerveld maakren vandaag de selecties bekend voor de teamrelay, tijdritten en wegwedstrijden van de elite-mannen, elite-vrouwen, U23 mannen en vrouwen, junior-mannen en junior-vrouwen.

Van de drie Twentse renners is Wild de ervaren vrouw met een imposante erelijst, met als specialisatie de machtige sprint. Boven en Pluimers gelden als aanstormende talenten die op toeren komen en de deur van de cracks kloppen. Ale drie de renners komen voort uit e opleiding van de Almelose Wieler Vereniging De Zwaluwen.

FOTO: Sportfoto.nl (Kirsten Wild dit voorjaar)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief