Zondag 19 mei 2024

Boeve en Olieman kampioen van district Oost

Geplaatst op 28 mei 2012 door   ·   Geen reacties

LUTTENBERG – Traditiegetrouw werden op tweede pinksterdag de districtskampioenschappen wielrennen gehouden. Mark Olieman (foto) uit Enschede greep in Luttenberg de titel bij de eltierenners door solo over de meet te komen. Olieman, die rijdt voor de ploeg Kanjers voor Kanjers, had een voorsprong van  zestien seconden op Yondi Schmidt uit Hendrik Ido Ambacht die vanwege zijn lidmaatschap van de Apeldoornse wielervereniging de Adelaar, op de oostelijke kampioenschappen verzeild was geraakt. Bas Stamsnijder (Enter) werd zesde op 22 seconden van Olieman en Maarten de Jonge (Oldenzaal) kwam als achtste binnen op 40 seconden.
Bij de beloften ging de titel naar Mats Boeve uit Nijverdal die in de eindsprint Daan de Groot uit Lelystad te snel af was. Jelle Posthuma (Weerselo) werd zesde op 33 seconden en Tim Scholten uit Denekamp negende op 2.42.
Ook bij de junioren werd een Twentse renner districtskampioen. Stan Veldscholten uit Oldenzaal rekende op de streep af met Rens Moorman uit Reutum. Pepijn ter Bekke (Oldenzaal) werd zesde op 11 seconden. Dylan Kamermans uit Goor werd in dezelfde tijd tiende.
Bij de nieuwelingen was Pascal Eenkhoorn de te kloppen man. De renner uit Genemuiden was ook vandaag onklopbaar en kwam alleen aan de finish. Het zilver was voor Rogier Kalvenhaar uit Wierden met een achterstand van 14 seconden. Vincent Kip (Oldenzaal) werd vierde. Rick Braamhaar (Rijssen) kwam als tiende over de streep.
Wilbert Broekhuizen uit Zwolle won de koers voor amateurs. Bjorn Beldman (Rijssen) werd tweede op één seconde. Verder eindigden bij de eerste tien: 6. Roy Roesthuis (Weerselo), 7. René Nijhuis (Markelo), 8. Mirgo Koehorst (Ootmarsum), 10 Robin Braamhaar (Rijssen).