Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Boeve en Wippert komen tekort in Toscane

Geplaatst op 21 april 2012 door   ·   Geen reacties

BUENCONVENTO – De Toscana Terra di Ciclismo, een etappekoers voor beloften in de Italiaanse provincie Toscane, is gewonnen door de Italiaan Aru. De Twentse renners kwamen niet tot aansprekende prestaties. Wouter Wippert uit Wierden moet het van zijn eindsprint hebben, maar kwam nooit in de gelegenheid deze kwaliteit te tonen. Nijverdaller Mats Boeve kwam redelijk goed mee. Hij eindigde als 48ste. Wippert werd 56ste. Jasper Hamelink uit Heino was op de 23ste plaats de beste Nederlander. De renner uit de formatie Jo Piels had een achterstand van vijf minuten op Aru.
De laatste etappe werd vandaag gewonnen door de Fransman Dumont.

In de 29ste Omloop van de Alblasserwaard voor junioren is Brian van Rhee als vierde geëindigd. Hij miste het podium door sprint om de derde plaats te verliezen van Niels Goerree. De sterke Jan Willem van Schilp uit Schalkwijk is dit seizoen onklopbaar in deze categorie. Hij won ook deze koers. Pepijn ter Bekke uit Oldenzaal werd negende.

De 33ste Omloop door het Land van Kleine Hein in Drente leverde Arjan van gaveren uit Nijverdal bij de amateurs een negende plaats op.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief