Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Bornerbroek decor districtskampioenschappen tijdrijden

Geplaatst op 10 juni 2017 door   ·   Geen reacties

BORNERBROEK – Het dorp Bornerbroek is komende dinsdag het centrum van het Twentse wielrennen. Want daar vinden vanaf ‘s avonds zes uur de districtskampioenschappen tijdrijden Oost-Nederland plaats.

Volgens kenners is dit het zwaarste onderdeel van de wielersport: het gevecht tegen de klok, de elementen en jezelf. In verschillende categorieën rijden vanaf zes uur uur dames, heren en teams om de prijzen.Aan de titelstrijd wordt deelgenomen door de beste renners uit Twente, de Achterhoek en het zuidelijk deel van Salland.

Dicht bij Brockie

Start en finish zijn ter hoogte van café Brockie, vanuit Enter gezien de eerste horecagelegenheid links, vlak voor de rotonde. De renners concentreren zich volledig op het 17,8 kilometer lange parcours. De lange rechte wegen naast de zijtak van het Twentekanaal zijn perfect voor een thriller van een tijdrit. De eerste renner verschijnt om zes uur aan de start. Tussen zeven en acht zijn de allerbeste (elite) dames en heren aan de beurt.

Ronde van Enter

Een kleine maand later staat nog een mooie wielerevenement op de kalender. Op zaterdag 8 juli wordt in Enter namelijk de Ronde van Twente voor junioren en nieuwelingen verreden. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door wielervereniging De Zwaluwen in samenwerking met de Ronde van Overijssel-Bike Events, net zoals de districtskampioenschappen wielrennen die vorig weekend in Groot-Agelo plaatsvond.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief