Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Boven en Pluimers in opleidingsteam van Jumbo-Visma

Geplaatst op 21 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

ENTER/REUTUM – De getalenteerde jonge wielrenners Lars Boven uit Reutum en Rick Pluimers uit Enter gaan deel uitmaken van het eigen opleidingsteam op de weg van Jumbo-Visma. Op de hoofdzetel in Veghel is de nieuwe afdeling binnen de wielertak bekendgemaakt. Vanaf 2020 zal de Brabantse grootgrutter ook met een eigen talentenploeg koersen.

Het opleidingsteam gaat bestaan uit een mix van wegrenners, veldrijders en mountainbikers, in totaal uit dertien jonge renners, waarbij de Twentse inbreng dus is gewaarborgd door Lars Boven en Rick Pluimers.

Boven maakte dit jaar indruk met de nationale titel op de tijdrit in Emmen en een zilveren medaille op het Europees Kampioenschap tijdrijden in Alkmaar. Verder reed de belofte van Reutum een aantal mooie overwinningen en ereplaatsen bij elkaar in de zwaardere juniorenkoersen.

Pluimers maakte afgelopen winter een sterke overstap naar de beloften. De jonge Enternaar reed tussen de oudere mannen naar mooie uitslagen. Beide renners zijn achttien jaar en hebben de ambitie om prof te worden, maar weten dat dit slechts voor weinigen is weggelegd.

FOTO: Sportfoto.nl (Rick Pluimers en Lars Boven afgelopen voorjaar in het Wielercafé te Ootmarsum

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief