Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

De Boer kijkt alweer naar boven, maar is nog niet terug

Geplaatst op 2 februari 2019 door   ·   Geen reacties

02-02-2019: WK wielrennen: Veldrijden: Bogense
Sophie de Boer

BOGENSE/ENSCHEDE – Hoewel ze absoluut nog niet weer in de buurt van een podium is, lijkt de weg daar naar toe voor Sophie de Boer weer open te liggen. De geboren Enschedese sloot vandaag bij het WK veldrijden af een mindere periode in haar carrière af en lijkt eindelijk de balans in haar sportieve leven weer gevonden te hebben.

Er was in Bogense (Denemarken) een negende plek voor De Boer. Belangrijker is dat ze vormherstel laat zien. Ze lijkt de nog naweeën van overtraining te boven te komen.

Sanne Cant
Voor de Nederlandse vrouwen verliep het WK wel anders dan verwacht. Niet een Oranjevrouw, maar tweevoudig wereldkampioen Sanne Cant pakte de titel, voor de tweede keer.

Pim Ronhaar
Bij de junioren werd Pim Ronhaar uit Hellendoorn, één der favorieten, bij het opmaken van de balans vijfde. In de beginfase kon hij nog van voren mee. Hij vertelde bij Cylingonline: ‘Samen met Thibeau Nys kwam ik dichtbij, maar ik moest een gat dicht rijden op de eersten en dan weet je in je achterhoofd wel dat het lastig wordt. Achteraf had ik wat slimmer moeten rijden. Ik had ook niet echt mijn dag vandaag. Toch kijk ik heel tevreden terug op het seizoen. Ik heb de Europese en Nederlandse trui veroverd en deed hier ook weer mee om de eerste plekken.’

Lars Boven
De derde Twentse sporter, junior Lars Boven uit Reutum, viel in de wedstrijd doordat zijn stuur brak. Boven toonde karakter en reed in de achterhoede de wedstrijd uit.

FOTO: Sophie de Boer (Sportfoto.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief