De Jonge en Boeve schuiven paar plaats op in Olympia´s Tour

Geplaatst op 18 mei 2012 door   ·   Geen reacties

BUCHTEN – In Olympia´s Tour zijn de Twentenaren Mats Boeve en Maarten de Jonge iets naar voren geschoven in het klassement. Na de etappe van vandaag naar Buchten is Mats Boeve uit Nijverdal elfde op 54 seconden van de nieuwe leider Freiberg uit Australiè. Oldenzaler Maarten de Jonge is nu twintigste op 64 seconden. De Jonge (foto)werd vandaag vijftiende en Boeve achttiende op 34 seconden van  ritwinnaar Bart van Haaren van de Koga-ploeg.

In de Ronde van Californië won de Amerikaan Zabriskie de 30 kilometer lange tijdrit. Bram Tankink werd 21ste op twee minuten. Achterhoeker Robert Gesink werd als vierde geklasseerd met een achterstand van 39 seconden. Tom Stamsnijder had bijna zesenhalve minuut langer nodig dat Zabriskie die ook leider is van het algemeen klassement. Gesink is derde op 39 seconden, Tankink 27ste op 2.22 en Stamsnijder staat al op grote achterstand op plaats 101.

Aan de noordelijke districtskampioenschappen tijdrijden namen ook enkele Twentse renners deel, namelijk zij die lid zijn van een club uit het noorden. Bij de junioren werd Marc Lankheet uit Haaksbergen negende met een achterstand van 1.43 op winnaar Tom Schaft. Brian van Rhee (Nijverdal) werd tiende. Beide Twentenaren zijn lid van de WV Peddelaars uit Hoogeveen.