Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Elferink kansloos in Cape Epic na opgave teamgenote

Geplaatst op 19 maart 2015 door   ·   Geen reacties

Hielke ElferinkIn de loodzware mountainbike meerdaagse Cape Epic is de uit Tubbergen afkomstige Hielke Elferink na donderdag kansloos voor een goede klassering. De wedstrijd in Zuid-Afrika wordt in tweetallen verreden, maar Elferink’s ploeggenote Milena Landtwing heeft op moeten geven. De Zwitserse mountainbikester is te ziek om verder te fietsen en kwam donderdag al niet meer in actie. Erg zonde, want de Twentse en haar koppelmaat stonden na een proloog en drie etappes op de vijfde plaats in het klassement.

Voor Elferink zit de Cape Epic er nu niet op. Ze mag verder rijden, maar doet dat als individu en valt daardoor buiten het officiële klassement. De vierde etappe reed ze donderdag dan ook solo. Elferink staat daardoor opvallend genoeg nu wel aan de leiding bij de individuele deelneemsters. Dat klassement kent echter ook slechts drie rensters.

Training
Natuurlijk baalde Elferink van de opgave van haar ploeggenote. ‘Soms zijn er geen andere opties’, vertelt ze. ‘Milena heeft een goed besluit genomen door uit de wedstrijd te stappen. Ik wens haar een goed herstel toe. Zelf bleef ik wel rijden, puur als training.’

Foto: archieffoto

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief