Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Eneco Tour: Tankink mag toch starten vandaag, maar krijgt wel een boete

Geplaatst op 14 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

GENK –  Bram Tankink (foto) moest op last van de jury de Eneco Tour verlaten, maar mocht later toch blijven. De Rabo-renner uit Haaksbergen wisselde van fiets op een plek waar dat volgens de jury niet mocht en kon naar huis. Zijn ploegleider Frans Maassen had een kortere route genomen. Tankink  staat  twintigste in het algemeen klassement en kan dus toch van start gaan. Wel krijgen hij en Maassen een boete.
Tom Stamsnijder eindigde gisteren in het peloton. In het klassement staat de renner uit Bornerbroek negentiende. De Italiaan Bono won de etappe in Genk, de Noor Boasson Hagen leidt het klassement. Vandaag valt in de laatste etappe door het Limburgse land de beslissing.

Mats Boeve stapt over naar een nieuwe ploeg. De 21-jarige renner uit Nijverdal rijdt volgend jaar voor Team De Rijke, een zg Continental ploeg. Hij reed afgelopen seizoen voor WV De Jonge Renner.  Daarvoor reed hij enkele jaren voor de Continanetale ploeg van Rabo, maar moest die ploeg na veel pech verlaten.

In de Duitse etappekoers voor junioren om de Karlsberg Trofee neemt Steven Lammertink uit Enter de elfde plaats in met een achterstand van vijftig seconden op klassementsleider Pierre-Henri Lecuisinier uit Frankrijk die gisteren zijn slag sloeg in de tijdrit over ruim elf kilometer. Lammertink werd in die tijdrit zeventiende op 32 seconden. In de middagetappe eindigde de Twentenaar in het peloton. De Trofeo Karlesberg is een UCI Nations Cup wedstrijd. Lammertink maakt deel uit van de nationale ploeg van bondscoach Aart Vierhouten.

In de Ronde van Rolde boekte Juliette Wigbold bijna haar twee zege van dit seizoen. De Hengelose moest alleen haar ploeggenote bij de WV Eemland Andrea Bosman voor laten gaan.

In de Ronde van Neede voor Masters 40 plussers ging de eerste plaats naar Jos Wolfkamp uit Raalte. Arjan van gaveren uit Nijverdal werd tweede. Bij de amateurs won Mirgo Koehorst uit Ootmarsum. Raymond Kienhuis uit Rijssen kwam als vierde over de meet.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief