Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Enter zaterdag weer epicentrum van Twentse wielersport

Geplaatst op 5 juli 2019 door   ·   Geen reacties

10-06-2019: Wielrennen: Regio Oost weg: HellendoornENTER – In en om Enter wemelt het morgen van de wielrenners, want het dorp is het episch centrum van zowel de Ronde van Enter als de Ronde van Twente. Het gebruikelijke middelpunt van alle activiteiten is ook dit jaar de Bornerbroekseweg.

Daar is de start en finish, te beginnen met de Ronde van Twente die met de nieuwelingen aan de klassieker door regio gaat beginnen. Een mooi spektakel om zoveel jonge renners te zien vertrekken.

Aansluitend is het de beurt aan de hardlopers voor hun parcours Rondom de Lee, een speciaal uitgezet traject met naar keuze de twee-en-half, de vijf en de tien kilometer. Wanneer de lopers weer terug zijn, start de Ronde van Twente met de tweede editie en wel met de junioren.

VIRO-Cup
Verder is er de spreekwoordelijke het rondjes om de kerk, zowel voor de vrouwen als voor de vrouwen, weer opgenomen de VIRO-competitie. Er zijn drie ‘bergen’in het parcours opgenomen. Naast de Markelose berg en de Apenberg (tussen Markelo en Rijssen) ook de Rijssenseberg. De vrouwen bijten om kwart over vier het spits af. Zij worden opgevolgd door de dikke bandenrace voor de jeugd. Daarna klinkt om half acht het startsein voor de mannen. Beide criteria maken als gezegd deel uit van de meerdaagse strijd VIRO-cup, waar vooral al is gefietst Markelo en Oldenzaal en nog koersen komen in Goor, Rijssen, Nijverdal en Borne.

FOTO: Sportfoto.nl/Dick Soepenberg

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief