Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Etappezege Kirsten Wild

Geplaatst op 7 april 2012 door   ·   Geen reacties

WINSUM – Kirsten Wild (foto) heeft vandaag op knappe wijze de vierde etappe gewonnen van de Energiewacht Tour. In en rond Winsum was een route uitgezet van 70km. De Almelose kwam solo aan de meet. Ze ontsnapte twee kilometer voor de streep aan de aandacht van het peloton. Op zeven seconden won de Duitse Ina Yoko Teutenberg de sprint van de achtervolgende groep. Marianne Vos werd derde, Loes Gunnewijk achtste. Daarna was er een ploegentijdrit die gewonnen werd door de ploeg van Teutenberg. De Duitse neemt daardoor de leiding in het klassement met nog één etappe te gaan. Kirsten Wild staat zevende op 2.34.

De Omloop Nieuwlande in de buurt van Coevorden leverde een podiumplaats op voor Kyra Lamberdink uit Bergentheim De koers werd gewonnen door Melissa Steenhof uit Ureterp. Bij de amateurs finishte Arjan van Gaveren uit Nijverdal als zevende.

In de Zuiderzee Ronde voor junioren werd Menno Oud van De Zwaluwen uit Almelo vierde. Stan Veldscholten uit Oldenzaal, clubgenoot van Oud, werd zesde. Jan Willem van Schulp uit Schalkwijk won de koers die finishte in Dronten.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief