Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

FC Twente in het hart geraakt

Geplaatst op 7 juli 2011 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Door het instorten van een deel van het dak van het stadion van FC Twente is vandaag een 31-jarige man uit Nijverdal om het leven gekomen. Hij was werkzaam voor een bouwbedrijf. In totaal raakten vijftien mensen gewond. Van hen liggen er nog acht in het ziekenhuis, van wie een in zeer kritieke toestand.

De verslagenheid is groot in de regio, in de voetbalwereld en in het bijzonder in de kringen van FC Twente. Joop Munsteman keerde vanmiddag terug uit Zeeland waar de selectie op trainingskamp was. De selectie zelf is eveneens onderweg naar huis. De oefenwedstrijd tegen Zeelandia uit6 afgelast.

Op de tweede persconferentie van burgemeester Den Oudsten en de leiding van de club zei voorzitter Munsterman dat de ramp FC Twente diep in het hart raakt. Hij wilde voorlopig niet ingaan op de verdere gevolgen zoals de naderende wedstrijd voor de Champions League. ‘We hebben nu wel iets anders aan ons hoofd’, zei de preses.

Vir verschillende instanties zullen onderzoek doen naar de ramp waaronder de gemeente en de arbeidsdienst.

Mensen die specifieke informatie willen kunnen twee nummers bellen. Voor algemene publieksinformatie: 053-481 5000, familie, bekenden of direct betrokkenen kunnen  053-481 8000 bellen.

(Foto Erik Brinkhorst)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Eduard Bults says:

    Triest! Ben er vanmiddag even langs gefietst. Een man vertelde hoe het gebeurd was. Hij had alles gezien. De hijskraan moest wat stukken plaatsen waardoor ze een koppeling los hadden gemaakt van het dak. De hijskraan moest dezelfde dag weer terug. Het moest snel snel snel. Tevens waren er mensen onder het dak aan het werk. Stoeltjes plaatsen! Ook raar want er kan altijd wat misgaan! Menselijke fouten zijn de oorzaak. Veel sterkte aan de nabestaanden van het slachtoffer en de gewonden!

    Haastige spoed, zelden goed!
    Jammer had niet gehoeven!
Archief