Topveldrit in Gieten levert twee Tukkers podiumplaats op

Geplaatst op 1 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

GIETEN – De eerste topveldrit in Europa leverde zondag in Gieten (Drenthe) een tweetal podium plaatsen voor Twentse renners op.

In de wedstrijd voor junioren werd Pim Ronhaar uit Hellendoorn tweede achter het Brabantse crosstalent Ryan Kamp.

De eerstejaars junior Ronhaar maakte indruk in de koers door zich vanaf het begin met de debatten op kop van de cross te bemoeien. Milan Ziemerink (Glane) was op een 21ste plek de tweede Tukker. Lars Loohuis 24ste, Lars Boven 25stee.

In de wedstrijd voor nieuweling-meisjes werd Ilse Pluimers (Enter) achtste, Kimberly Boven (Reutum) elfde en Chloe Postma (Nijverdal) vijftiende.

De vrouwenwedstrijd werd gewonnen door de Brabantse renster Maud Kaptheijns die vanuit het vertrek de kop nam en ronde na ronde weg reed bij haar tegenstandsters. Op het podium kreeg ze gezelschap van de Engelse kampioene Nikki Brammeier en Sophie de Boer uit Enschede werd op driekwart minuut derde.

FOTOGRAFIE: Sportfoto.nl