Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

Giro-revelatie Kelderman smaakmaker in Nacht van Hengelo

Geplaatst op 27 mei 2013 door   ·   Geen reacties

Wilco KeldermanHENGELO – Komende vrijdag 31 mei wordt voor de 38e keer de Nacht van Hengelo verreden. Traditioneel is het criterium dé wedstrijd waar de Nederlandse wielertoppers uit de Giro d’Italia zich aan het publiek tonen. Dit jaar is dat niet anders. De organisatie is er in geslaagd om Giro-revelatie Wilco Kelderman van Team Blanco aan het vertrek te krijgen. Kelderman maakte zijn debuut in een grote ronde en deed dat met een zeer knappe zeventiende plaats in het eindklassement. Daarbij liet de pas 22-jarige renner uit Barneveld zich zeer nadrukkelijk zien.

Maar Kelderman is niet de enige renner uit de Giro d’Italia die vrijdag om 20.00 uur in Hengelo start. Hij neemt bijvoorbeeld zijn ploeggenoot Maarten Tjallingii mee. Daarnaast staan Maurits Lammertink uit Enter en Thomas Dekker als Giro-deelnemers aan het vertrek. Lammertink komt samen met zijn Vacansoleil-ploeggenoten Boy en Danny van Poppel en Martijn Keizer.

Met Tom Veelers staat nog een Tukker aan het vertrek. De renner van Argos-Shimano brengt onder meer Albert Timmer en Ramon Sinkeldam mee. Ook doen namens datzelfde team de Chinese renners Cheng Ji en Yan Dong Xing mee. Zij zijn beiden woonachtig in Hengelo.

De deelnemerslijst is aangevuld met sterke regionale renners als Bas Stamsnijder, Steven Lammertink (beiden Enter), Mats Boeve (Nijverdal), Jasper Hamelink (Raalte) en Wouter Wippert (Wierden). De organisatie verwacht de komende dagen nog enkele bekenden namen aan het startveld van de 38e Nacht van Hengelo toe te kunnen voegen.

(Foto: Sportfoto.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief