Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Goud en nóg een medaillekans voor Kirsten Wild op EK

Geplaatst op 20 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO/BERLIJN – Het Europees Kampioenschap baanwielrennen in Berlijn begon goed voor de geboren Almelose wielrenster Kirsten Wild met de Europese titel op de afvalkoers. Wild staat aan de start staat op vier onderdelen en ze moest vandaag haar titel in de puntkoers verdedigen.

Wat ze ook probeerde, het lukte Wild niet weg te komen of om het peloton op een ronde te zetten. De titel moest ze afstaan aan de Deense concurrente Trine Schmidt en zelf moest ze genoegen nemen met een elfde plaats.

Morgen staat het omnium op het programma van het EK. Dat is het allrounden in de baanwielersport en bestaat uit een temporace met elke ronde een punt te verdienen op de streep, scratchrace, afvalkoers en een puntenkoers. De oud-Almelose is een van de medaillekandidaten.

Hoogland
Bij de mannen begon de Nijverdalse baanrenner Jeffrey Hoogland met een zevende plek in de kwalificatie. Zijn tijd over de tweehonderd meter was 9,853, wat neer komt op een gemiddelde van 73,074 kilometer per uur. In de kwartfinale kwam hij niet in actie doordat landgenoot Harry Lavrijsen zich terugtrok.

In de halve finale rekende de hij in drie ritten af met deRussische wereldkampioen Denis Dmitrev. In de finale werd Hoogland in twee ritten geklopt door de Fransman Sebastin Vigier. Later dit weekend staat voor Hoogland de kilometer-tijdrit nog op het programma.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief