Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Hassink en Stamsnijder uitblinkers in Ronde van Oldenzaal

Geplaatst op 22 augustus 2011 door   ·   1 Reactie

OLDENZAAL – De Ronde van Oldenzaal heeft een sterke winnaar gekregen. Arne Hassink uit Zieuwent won de ronde die genoemd is Jan van Schoot, de ondernemer die in 2009 met zijn vliegtuig verongelukte en die grote verdiensten heeft gehad voor de Oldenzaalse Wielerclub. Hassink kwam alleen aan de finish. Het was zijn tweede overwinning in het weekend. Zaterdag was de renner van Test Team Raiko – Argon 18 ook de beste man geweest in Barneveld.
Hassink was met Bas Stamsnijder (foto) uit Enter, Roderick Groenewold uit Raalte en Pim van den Berg uit Emmen ontsnapt uit de groep. Vervolgens demarreerde hij uit het wiel van Stamsnijder en reed solo naar de streep. ‘Hij speelde het slim’, zei Stamsnijder. ‘Wij demarreerden beurtelings en namen elk een man mee. Vervolgens sprong hij op een goed moment weg uit mijn wiel.’ Beide renners waren in het begin van de koers ook al actief in een kopgroep van vier man.
Stamsnijder gaat zich vanaf nu vooral toeleggen op de zg 1.1 koersen, profkoersen dus. ‘Ik wil het seizoen goed afronden en ga daarna nog een jaar door bij Team De Rijke. Ik heb vooral in buitenlandse etappekoersen goed gereden, maar had regelmatig met pech te kampen op verkeerde momenten. Daardoor mis ik goede uitslagen. De ploegleiding zie de progressie wel, maar nogmaals, ik mis nog een paar goede uitslagen’, aldus Stamsnijder (foto) die in Oldenzaal een van de uitblinkers was en daarvoor beloond werd met de tweede plaats. Groenewold werd derde. De sprint van de groep daarachter werd gewonnen door Edwin Wielink uit Twello. Niels Jansman uit Hellendoorn werd zesde, Sebastiaan Kamphuis uit Hengelo zevende en Mark Stokreef uit Markelo twaalfde. Daarna volgden de eerste Oldenzalers: Michiel Derksen werd dertiende en Mart Otten veertiende.

In een wedstrijd met diverse categorieën was Wim Kleiman uit Almelo de sterkste. Pepijn ter Bekke werd voor eigen publiek derde, Dennis Heering uit Enter werd vierde en Rens Moorman uit Reutum zesde. Leon Strötker (Enschede) en Dylan Kamermans (Goor) finishten als achtste en negende.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. […] Ook heeft hij veel verdiensten voor het jeugdwielrennen. (meer over de ronde van Oldenzaal: klik hier) […]
Archief