Zaterdag 25 januari 2020
Twentesport

Hennie Kuiper kopman van de Promotiekoers Enschede

Geplaatst op 28 augustus 2019 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – De levende Twentse fietslegende Hennie Kuiper is vandaag benoemd tot de eerste Fietsburgemeester van Enschede. Hij kreeg de officiële fietsketting omgehangen door burgemeester Van Veldhuizen. De geboren Denekamper is voormalig Nederlands Kampioen, Wereldkampioen en Olympisch Kampioen wielrennen op de weg. Daarenboven sprak en spreekt hij tot de verbeelding vanwege topprestaties in grote meerdaagse ronden (zoals de Tour de France) en heilige klassiekers (zoals Parijs-Roubaix)

Kuiper, die lange tijd in het zuiden des lands woonde, maar nu in Enschede woonachtig, zal in de rol van Fietsburgemeester het boegbeeld zijn van de campagne Enschede Fietsstad zijn. Enschede is één der daarvoor genomineerde gemeenten hier te lande. Behalve voormalig topsporter is Kuiper vooral ook fiets-enthousiasteling, zowel sportief als recreatief en functioneel, met aandacht en inzet voor een aanminnige fietsinfrastructuur. Kuiper wil als Fietsburgemeester graag bijdragen om Enschede steeds meer een échte fietsstad te maken. Burgemeester Van Veldhuizen:’Met Hennie hebben we de beste fietsambassadeur gekregen, die we ons maar konden wensen. Hennie zal ons visitekaartje zijn bij alles wat met de promotie van fietsen in Enschede te maken heeft. Hij is iemand voor wie deuren opengaan.’


Streek, volk en taal
Kuiper is een man uit de streek, die de taal van de regio spreekt en de lokale volksaard kent, want een Tukkerder Tukker dan Kuiper bestaat er niet, vanwege zijn aard en inborst. Kuiper is een inspirerend uithangbord voor de wielersport in het algemeen en in het bijzonder voor zijn gebenedijde thuisregio Twente. In een persbericht staat dat hij ‘enorm trots’ is om Fietsburgemeester te mogen zijn.

De Fietsersbond is begonnen met het verzamelen van zoveel mogelijk stemmen voor de Fietsstad2020-verkiezing! En natuurlijk wil Enschede deze felbegeerde titel winnen. Tot 31 oktober kunnen mensen hun stem uitbrengen. Deelnemers maken kans om een e-bike te winnen. Zie ook: www.enschedefietsstad.nl/stem.

fotografie: gemeente Enschede

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Niek Hendriks says:

    Onno treedt opeens in het nieuws bij een positief bericht en geeft nooit zelf uitleg. Ronduit walgelijk maar zo werkt het nu eenmaal.
Archief