Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Johannink snelste in Ronde van Borne en Pluimers drie

Geplaatst op 22 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

BORNE – In de VIRO-competitie in Twentse dreven won Jelle Johannink uit Denekamp vanavond de Ronde van Borne. Hij klopte zijn medevluchter Kars Jansman uit Hellendoorn op de meet. Rick Pluimers uit Enter won de sprint van de rest en eindigde als derde. In de vrouwenkoers mocht Marit Cent uit Goor het podium beklimmen vanwege haar derde plek.

Met zijn zege sloeg Johannink een dubbelslag. Hij is de nieuwe leider in de VIRO Criterium Cup Twente voor elite/beloften. Hoewel zowel de vrouwen als de mannen er een mooie wedstrijd van maakten, bleek er in Borne vooral spanning om het klassement te zijn bij de mannen. Wiebe Scholten won onderweg beide tussensprints en reed lang vooruit. Had hij het volgehouden tot de finish, dan had hij een grote kans op de blauwe leiderstrui. Het peloton liet hem echter niet begaan en rekende hem weer in. Daarna slaagde de aanval van Johannink en Jansman wel.

De elite/beloften reden in Borne weer samen met de amateurs. In deze categorie was Edwin Geerdink de eerste die finishte. Hij liep daarmee in op leider Gert-Jan Veltkamp, maar die behield wel de leiding in het klassement.

Kwartet vooruit bij vrouwen
Bij de vrouwen won Mareille Meijering uit De Meern en bleef Arianna Pruisscher de leidster in het klassement. Vier rensters slaagden er uiteindelijk in om weg te rijden; Mareille Meijering, Winanda Spoor (Apeldoorn), Marit Cent (Goor) en Floor Weerink (Groningen). In die volgorde kwamen ze ook over de meet. Met een zesde plaats in de wedstrijd deed VIRO Criterium Cup Twente leidster Arianna Pruisscher goede zaken voor haar klassement.

Spanning verwacht in Goor
De volgende wedstrijd in de reeks is zaterdag 7 september de Ronde van Goor. Omdat de elite/beloften mannen en de vrouwen in Goor hun laatste wedstrijd om het klassement rijden, zullen daar extra puntensprints worden verreden wat de spanning verhoogt. Om de tien ronden wordt er dan gesprint en verdienen de eerste vijf renners punten. Daardoor ligt het klassement in alle categorieën nog volledige open en wordt er een zenuwslopende strijd verwacht in Goor.

fotografie: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief