Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Jutta’s Jumbo’s

Geplaatst op 20 april 2023 door   ·   Geen reacties

Jumbo-Visma stopt binnenkort als sponsor van de diverse sportploegen die nu nog hun naam dragen. Dankzij de reclamespotjes met die vervelende PSV-supporter weet zo ongeveer iedereen wel wie of wat Jumbo is, maar wat weten we van Visma? Ik had eerlijk gezegd geen idee en moest naar Wikipedia voor de volgende informatie: ‘Visma is een Noorse softwaregroep die voornamelijk SaaS (Software as a Service) oplossingen aanbiedt aan bedrijven en overheden.’ Deze diensten worden ook wel ‘software on demand’ genoemd, waarbij Visma de installatie, het onderhoud en het beheer verzorgt, en de klant dit geheel of gedeeltelijk via internet afneemt. Daarbij gaat het vaak om serieus grotemensengeld, maar dat zijn ze in die sector wel gewend: samen met Jumbo steekt Visma per jaar twaalf miljoen euro in de sponsoring van de gelijknamige schaats- en wielerploeg, terwijl via ex-Jumbo-topman Frits van Eerd ook het nodige geld naar de Formule I-equipe van Max Verstappen ging.

Dat ik daarbij de verleden tijd gebruik, ligt vooral aan Frits van E., zoals hij nu wordt aangeduid, omdat hij jarenlang heeft gedacht dat hij schijt aan alles kon hebben, net als die andere Brabo-schurken uit het toekannest der Van der Valken, van wie hij niet geheel toevallig een kleindochter heeft getrouwd. Het zwarte geld werd met pakken tegelijk bij een huiszoeking teruggevonden en meneer moest zonder riem en stropdas de cel in, waarna hij geen tijd meer had voor zijn hobby om trompet te spelen in het dweilorkest dat meedeed aan de verkiezing van de beste carnavalskraker met de omineuze titel ‘Wij doen het licht wel uit’.

Een van de speerpunten in de Jumbo-Visma-campagne is schaatsdiva Jutta Leerdam, waarbij meteen dient te worden aangetekend dat het begrip ‘speerpunten’ in dit geval nogal letterlijk genomen moet worden. Mevrouw heeft namelijk een flinke bos hout voor de deur in de vorm van een fraai gewelfde boezempartij waarvoor bij ons thuis het koosnaampje ‘Jumbo’s’ is bedacht. Nadat ze de mondiale concurrentie in haar categorie met absolute toptijden bewusteloos had gereden, is ze tijdens de dweilpauze in de wulpse entourage van Mexico en Miami kennelijk beentje-over gegaan met de Amerikaanse bokser Jake Paul, die niet alleen bekend is vanwege zijn prestaties op het canvas, waarmee hij overigens wel zo’n dertig miljoen dollar bij elkaar heeft gepuncht. Meneer wordt achtervolgd door een uitgebreid strafblad na diverse aanvaringen met justitie, variërend van plundering en oplichting tot seksueel wangedrag en ontduiking van corona-lockdowns. Niet voor niets is zijn bijnaam in de bokswereld, waar men immers niet opkijkt van een krasje meer of minder, The Problem Child. Wat dat betreft past hij dus perfect bij het imago van Jumbo als zijnde niet bepaald brandschoon en verre van onschuldig, daar verandert die vervelende PSV-supporter ook niets meer aan. Laat ons Jutta en Jake daarom nog veel Jumbo’s in elkaar fysieke nabijheid wensen zolang het nog kan. Wij doen het licht wel uit.

Peter Bonder

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief