Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Annefleur Kalvenhaar oppermachtig in regio kampioenschap

Geplaatst op 3 november 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Na vorige week zondag de nationale veldrit werd er zaterdag opnieuw een veldrit verreden op Sportpark De Sumpel. Ditmaal was het wielerterrein in Almelo het decor voor de regiokampioenschappen veldrijden, waarbij de districten oost en noord samen reden. Daarbij viel weinig Twents succes te noteren. Alleen Annefleur Kalvenhaar uit Wierden wist te winnen. De jonge veldrijdster was oppermachtig.

Het weer werkte zeker niet mee, maar het blijft een opvallende trend dat de regionale GOW wedstrijden keer op keer meer deelnemers weten te trekken dan een nationale veldrit of een kampioenschap. Zo was het aantal deelnemers bij zowel de elite mannen als de elite vrouwen zaterdag op twee handen te tellen. Het zorgde ook voor een groot klasseverschil. Kalvenhaar reed bij de vrouwen al bij de start weg en had binnen afzienbare tijd al een voorsprong van een halve minuut op haar twee achtervolgsters, mountainbike topper Karen Brouwer (Oosterwolde) en de verrassing van het WK wielrennen op de weg Anna van der Breggen (Zwolle). Laatstgenoemde reed in Almelo pas haar eerste veldrit in lange tijd en kon dan ook niet voorkomen dat Brouwer al snel afstand nam en tweede werd. Kalvenhaar reed, met het oog op haar deelname aan de Superprestige veldrit van zondag in Zonhoven, de wedstrijd op reserve uit en won met overmacht.

In de andere categorieën was het in Almelo al evenmin spannend. Jordy Luisman uit Bergentheim had geen kind aan de concurrentie bij de elite mannen en Anne Fokkema (Stedum) won vrij gemakkelijk bij de beloften. Achter hem stond nog wel een Twentse renner op het podium. Almeloër Daan Schouten wist als tweede te finishen.

Als het dan toch nog ergens spannend was, dan was het bij de junioren. Joris Nieuwehuis (Zelhem) was daar wel met afstand de beste, maar achter hem streed Mats Lammertink (Wierden) met twee anderen om de tweede plaats. Twee valpartijen zorgden er voor dat Lammertink echter net buiten uit het podium viel. Thij Wolsink uit Hengelo haalde het podium wel. Hij werd derde bij de nieuwelingen, voor Per Wiggers uit Oldenzaal. Bjorn Beldman (Rijssen) won het brons bij de amateurs.

Foto: Annefleur Kalvenhaar staat op het hoogste treetje van het podium. De Wierdense is regiokampioen  veldrijden (Foto bron: Egbert Plender)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief