Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Annefleur Kalvenhaar zevende in Superprestige Gieten

Geplaatst op 25 november 2012 door   ·   Geen reacties

GIETEN – Twee wedstrijden in een weekend rijden doet de jonge veldrijdster Annefleur Kalvenhaar (foto) eigenlijk nog nooit, maar het ging haar dit weekend toch goed af. Nadat de Wierdense zaterdag als achttiende eindigde in de wereldbekerwedstrijd in Koksijde wist ze zondag als zevende te finishen bij de Superprestige Gieten. In Drenthe moest Kalvenhaar pas laat in de cross de Tsjechische Pavla Havlikova laten gaan, met wie ze lange tijd om de zesde positie streed. De overwinning ging naar de Britse Helen Wyman. Zij rekende af met Marianne Vos, die haar eerste veldrit van het seizoen reed.

Ook Hengeloër Thijs Wolsink reed in Gieten naar een mooie ereplaats. Hij finishte als vijfde bij de nieuwelingen. In het sterke internationale deelnemersveld bij de junioren reed Mats Lammertink (Wierden) naar een knappe veertiende plaats.

In Varsseveld won Maarten Nijland de zesde cross uit de GOW Competitie. Bij de elite/beloften wist de ervaren renner uit Rossum Bas Stamsnijder (Enter) voor te blijven. Atse ten Brinke uit Lichtenvoorde nestelde zich nog tussen dat tweetal in en won daarmee bij de amateurs. Leah ter Horst uit Enschede finishte als tweede bij de vrouwen en die positie behaalde Robin Löwik (Vriezenveen) bij de junioren ook.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief