Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Kirsten Wild vijfde in Gent-Wevelgem

Geplaatst op 25 maart 2012 door   ·   Geen reacties

WEVELGEM – Wielrenster Kirsten Wild (Almelo) is op de vijfde plek geëindigd in Gent-Wevelgem. Naast de reeds 74e editie van Gent-Wevelgem voor de mannen professionals, stond dit jaar voor het eerst ook een vrouwenwedstrijd op het programma bij de Belgische klassieker. De Britse Elizabeth Armitstead won – na een solo van bijna veertig kilometer – deze eerste dameseditie. Het zilver ging naar de Nederlandse Iris Slappendel , Jessie Daams uit België finishte na ruim 113 kilometer als derde.
Bij de mannen ging de winst wederom naar Tom Boonen. De Slowaak Peter Sagan werd tweede, de Deen Matti Breschel eindigde als derde. Bram Tankink kwam als 66ste binnen op 2.33 van Boonen.

De 25ste Omloop van de Veenkoloniën voor Eliterenners en Beloften werd gewonnen door Rudy Vriend uit Schagen. Joey van Rhee (Nijverdal) werd achtste, Joost Kemna (Enschede) finishte als vijftiende.
De 61ste Köln-Schuld-Frechen leverde een achtste plaats op voor Mats Boeve uit Nijverdal. De Duitser Kurth won deze oeroude klassieker voor Eliterenners en beloften. Bij de junioren werd Daan Schouten uit Almelo zestiende.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief