Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Lammertink en Stamsnijder tevreden over optreden in de Ronde

Geplaatst op 8 mei 2011 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Maurits Lammertink, de 20-jarige coureur uit Enter, baalde na afloop van de Ronde van Overijssel behoorlijk, maar hij was eigenlijk ook wel tevreden. De Twentenaar had een prima uitslag kunnen rijden, maar een kleine twee kilometer voor de streep werden hij en zijn collega’s van de 11-koppige kopgroep teruggepakt en moest de man uit de Jo Piels formatie genoegen nemen met een plaats in de achterhoede van het peloton. Toch is Lammertink, die voor de tweede keer de Ronde reed, tevreden. ‘Ik heb eigenlijk de hele dag in de kopgroep gezeten.  Tot twee kilometer voor de streep hebben we stand gehouden. Natuurlijk was ik graag vooruit gebleven, maar het liep anders. Bovendien zat ik er toen ook helemaal door, er zat niets meer in’, aldus de coureur.

Zijn één jaar oudere plaatsgenoot Bas Stamsnijder reed eveneens een prima Ronde. Bijna de hele koers zat de renner van het Cycling team De Rijke voorin. In de straten van Rijssen leek hij zelfs op weg naar een podiumplaats, zijn ploeg vormde het bekende treintje voor hem, hij nestelde zich in het wiel van de snelle Jesper Asselman (de latere nummer 2), maar kreeg kramp in een dijbeen en moest afhaken. ‘Als, als, als. Ik weet dat het niet telt in de topsport. Maar ik zat in de  juiste positie. Heel zuur dat het zo gelopen is’, aldus de jongste telg uit de coureursfamilie Stamsnijder. ‘Toch ben ik supertevreden’, zegt hij. ‘Ik heb een heel goede finale gereden, maar had net pech op het verkeerde moment.’ Hij werd uiteindelijk 21ste.

Het erepodium van de Ronde van Overijssel. Links de nummmer 2 Jesper Asselman, rechts de Tsjech Martin Hunal en in het midden winnaar Wouter Haan.
(Foto Nick Zweers)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief