Maarten de Jonge op podium in Bramsche, Brian van Rhee wint koers in Merken

Geplaatst op 19 maart 2012 door   ·   Geen reacties

BRAMSCHE – De jaarlijkse wedstrijd in en rond het Duitse Bramsche onder de titel Rund um den Bramscher Berg leverde bij de eliterenners en beloften een podiumplaats op voor Maarten de Jonge (foto) uit Oldenzaal. Hij werd derde. De Duitser Koch won de koers over ruim 60 km. Sebastiaan Kamphuis uit Hengelo werd achtste. Bij de junioren werd Zwalauwen-renner Jan Rozendom zesde. Pascal Eenkhoorn uit Genemuiden was de snelste nieuweling. Rogier Kalvenhaar uit Wierden werd in deze categorie tweede en Lorenzo Harbers uit Rijssen tiende. Annefleur Kalvenhaar was de snelste bij de meisjes junioren.

Maurits Lammertink uit Enter is vierde geworden bij de 31ste Meeus Race voor beloften. De renner van het Jo Piels Cycling Team kwam 22 seconden na winnaar Elmar Reinders uit Emmen over de streep in Lierop. Nijverdaller Joey van Rhee, ploeggenoot van Reinders bij de Metec-formatie, finisthte als zevende. Jelle Posthuma uit Weerselo, die dit jaar uitkomt voor Rucanor-Line Cycling Team, werd elfde.

Brian van Rhee (foto hiernaast)won meteen zijn eerste serieuze wedstrijd van het het seizoen. De 16-jarige junior uit Nijverdal was in het Duitse Merken de sterkste van een peloton dat naast hem bestond uit veertig Duitsers. De wedstrijd werd direct hard gemaakt, er moest attent gereden worden op het rondje van 2,5 km waar de wind een duidelijke rol had. Van Rhee reed attent en was uiteindelijk in de eindsprint de snelste van allemaal.