Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Marianne Vos oppermachtig op NK in Ootmarsum

Geplaatst op 25 juni 2011 door   ·   Geen reacties

OOTMARSUM – In de regen en kilte van Ootmarsum is Marianne Vos vanmorgen Nederlands kampioen wielrennen geworden. Op fraai, maar zware parcours in en rond het stadje maakte Irene van den Broek de koers. Marianne Vos fietste tot de laatste ronde  in het achterste deel van de groep erachter ogenschijnlijk gemakkelijk mee. Bij het ingaan van de laatste rond op de Kuiperberg ontsnapte de Brabantse in gezelschap van Chantal Blaak, en bij Irene van den Broek gekomen ging Vos eroverheen en finishte met 37 seconden voorsprong (foto).

De nationale titel was voor de zoveelste keer voor de alleskunner uit Meeuwen, kopvrouw van de ploeg Nederland Bloeit.  ‘Het leek misschien gemakkelijk, maar zo was het niet’, zei ze na afloop. Desondanks was ze de sterkste vandaag, waarbij opgemerkt moet worden dat Almelose Kirsten Wild, een van Vos’ belangrijkste concurrentes,  al in de beginfase uitgeschakeld werd door een valpartij.

De twee AA-Drink rensters Irene van den Broek (Utrecht) en Chantal Blaak (Nieuwerkerk aan de IJssel) wonnen de zilveren en bronzen medaille. Op 1.58 won Adrie Visser (Middenmeer) de sprint van de achtervolgende groep. Titelhoudster Loes Gunnewijk uit Rekken werd op 2.03 21ste, Marissa Otten uit Enter werd 35ste op vijf minuten, Juliëtte Wigbold (Hengelo) finishte op 7.27 als 45ste en de uit Deldenerbroek afkomstige Sigrid Kuizenga werd als 80ste geklasseerd op meer dan acht minuten.

(Foto Sportfoto.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief