Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Mats Boeve opgelucht na fraaie zege op Zuid-Hollandse eilanden

Geplaatst op 22 mei 2011 door   ·   Geen reacties

SPIJKENISSE – Mats Boeve heeft na drie jaar eindelijk weer eens een overwinning geboekt. Met de handen triomfantelijk omhoog ging de 21-jarige renner uit Nijverdal buitengewoon opgelucht over de finish van de Zuidhollandse Eilanden Tour, een koers van 160 km lengte (foto). Hij won de spurt van een kopgroep van drie renners. Ze waren acht kilometer voor de finish ontsnapt uit een groep van zeventien renners. Marco Kuijvenhoven uit ‘s-Gravenzande, de winnaar van 2010, werd tweede en Frank de Reus uit Strijen ging als derde over de streep.

Boeve was er logischerwijs heel blij mee, want de talentvolle Twentenaar had al in drie jaar geen koers meer gewonnen. Bij de junioren was de zoon van oud-prof Henk Boeve een grote belofte en dat was reden voor de Rabo-Continental-ploeg hem in te lijven. Maar de pech sloeg toe. Hij kreeg de ziekte van Pfeiffer, brak een sleutelbeen in het voorjaar van 2010 en moest uiteindelijk weg bij de Rabo-ploeg. Vandaar dat de overwinning in Spijkenisse zeer welkom was. ‘Zo, overwinning kon ik goed gebruiken’, zegt Boeve die de laatste tijd steeds beter begon te rijden. Hij bouwde als lid van de wielervereniging De Jonge Renner het seizoen gedoseerd op door elk weekend slecht één koers te rijden. Daarom reed hij bijvoorbeeld Olympia’s Tour deze week niet.

Ben je erop uit om weer terug te komen in de Rabo-ploeg?
Boeve: ‘Ik heb altijd wel het gevoel gehad dat het niveau van die ploeg haalbaar was voor mij. Daarom ben ik wel weer in training gegaan. Ik kan het wel en wil het door hard te werken ook laten zien. Ik streef ernaar het maximale eruit te halen. Ik probeer nu elke week beter te worden en dan zien we wel hoever ik weer kan komen.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief