Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Maurits Lammertink op podium

Geplaatst op 15 april 2012 door   ·   Geen reacties

MONTFOORT – Maurits Lammertink (foto) uit Enter reed gisteren een sterke Omloop Lek & IJssel en finishte in Montfoort uiteindelijk als derde. De beloftenkoers kreeg Lammertinks ploeggenoot van het Jo Piels Cycling Team Jasper Hamelink uit Heino als winnaar. Hamelink en Peter Koning (Venhuizen) kwamen met zijn tweeën aan de streep. Lammertink won de sprint van het achtervolgende groepje dat op 8 seconden van Hamelink over de streep flitste.
Lammertink werd vandaag in de Wouden Klassieker achtste met een achterstand van twee minuten op de winnaar, Jim van den berg uit Amsterdam die solo over de streep kwam. In deze koers voor de categorie junioren werd Jelle Wolsink uit Borne negende op twee seconden van winnaar Jason van Dalen uit ‘s-Gravenzande.

De Zlm-tour in Zeeland, een sterk bezette koers voor beloften over 190km, werd gewonnen door de Fransman Daniel. Wouter Wippert uit Wierden werd vijfde.

Kirsten Wild werd zevende in de Ronde van Gelderland. De Twentse renster won de sprint van de achtervolgende groep. Suzanne de Goede won de klassieker.

De Ronde van Aalten in de Achterhoek leverde bij de nieuwelingen een Twentse winnaar op, Lorenzo Harbers uit Rijssen won de koers. Zijn clubgenoot van AWV De Zwaluwen Nordin Hudepohl (Almelo) werd tiende. Bij de Eliterenners/beloften/ amateurs won Ivo Stronks uit Aalten. Mark Olieman uit Enschede werd vijfde. Arjan van Gaveren uit Nijverdal was de winnaar van de categorie 50+.

In de Duitse junioren wedstrijd Rund um Steinfurt finishte Brian van Rhee (Nijverdal) als vierde. De Duitser Eichler won de koers.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief