Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Maurits Lammertink thans beste Nederlander in Luxemburgse koers

Geplaatst op 13 juni 2011 door   ·   Geen reacties

BOURSCHEID – In het Luxemburgse Bourscheid lag gisteren de finish van de vierde etappe van de Flêche du Sud. Maurits Lammertink uit Enter was in de zware etappe over 150 km de beste Nederlander. De renner uit de Jo Piels formatie van ploegleider Han Vaanhold eindigde als vijftiende met een achterstand van 3.36 op de Deen Lasse Boschman. De Oostenrijker Harald Totschnig werd op 19 seconden tweede. Boschman werd de  nieuwe leider in het klassement. Lammertink (foto) is ook daarin de beste Nederlander op 3.29, onmiddellijk gevolgd door zijn ploeggenoot Jasper Hamelink uit Heino. Vandaag is de laatste etappe.

In de Dauphiné Libéré won de Spanjaard Rodriguez de laatste etappe. Robert Gesink werd derde op 7 seconden. Joost Posthuma had een kwartiuer achterstand en eindigde deze belangrijke voorbereidingskoers op de Tour de France als 65ste op ruim 42 minuten van winnaar Bradley Wiggins. Rob Ruijgh van de Vacansoleil-ploeg was als nummer 14 de beste Nederlander. Achterhoeker Gesink werd twintigste op 16.17.

Maarten de Jonge reed een Duitse koers in de  buurt van Zwenkau onder de naam Neuseen Classic/ Rund um die Braunkole. De Oldenzaler van de Endura ploeg  werd achtste op één seconde van de winnaar, de Duitser Schulze.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief