Maurits Lammertink wint klassieker in Drente

Geplaatst op 28 april 2012 door   ·   Geen reacties

VEENOORD – Maurits Lammertink (foto) heeft de 21-ste editie van de PWZ Zuidenveldtour gewonnen. De 21-jarige wielrenner uit Enter, die rijdt voor de Jo Piels Cycling ploeg,  won de sprint van een kopgroep van zes renners. Hij had zeker twee lengtes voorsporng op de nummer 2 Dries Holllanders. Dat Lammertink in vorm is bleek ook vorige week toen hij in Duitsland als tweede eindigde in de klassieker Rund um Düren. Joey van Rhee (Nijverdal) kwam in Veenoord met een achterstand van 2.55 op Lammertink als dertiende over de streep.

In de Ronde van Hardenberg reed Rudie Kemna mee. De 44-jarige Deurninger kan het niet laten om tussen de drukke beslommeringen als ploegleider van Argos/Shimano door nog eens een wedstrijdje mee te pakken in de categorie amateurs. Kemna werd derde in Hardenberg. Bij de masters 40+ reed Enschedeër Arnout Hurenkamp eveneens naar een podiumplaats. Ook hij werd derde.

In de ronde van Heerde werd Harbert Heins uit Almelo achtste in de sportklasse.