Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

Moniek Tenniglo ook in 7-Dorpenomloop beste clubrenster

Geplaatst op 25 mei 2013 door   ·   Geen reacties

Moniek Tenniglo 2013WIJK EN AALBURG – Moniek Tenniglo blijft zich tonen tussen de beste wielrensters van Nederland en zelfs de wereld. In de 7-Dorpenomloop Wijk en Aalburg eindigde de 25-jarige renster uit Albergen zaterdag als achttiende en daarmee was ze opnieuw de beste clubrenster in de uitslag. Dubbel opvallend, want die prestatie leverde ze nu al voor de derde keer in een klassieker van de KNWU Topcompetitie en daarnaast kampt Tenniglo momenteel met knieklachten. Marianne Vos ging in haar thuiswedstrijd met de overwinning aan de haal.

Het lukte Tenniglo om in de groep achter de kopgroep van zeven rensters te finishen en zo, net als in de Ronde van Gelderland en de Omloop van Borsele, als eerste clubrenster te eindigen. Alle andere vrouwen in de top veertig van de wedstrijd met start en finish in Wijk en Aalburg behoren tot een LSE-formatie of UCI-team, de professionele ploegen. ‘Ik had een goede dag, maar had wel last van mijn knie en dat is vervelend’, vertelde Tenniglo na afloop. Ze stootte die onlangs en onderzoek bij de sportarts wees afgelopen week uit dat Tenniglo in ieder geval wat bot-kneuzingen heeft, maar misschien zelfs een breukje in haar knieschijf.

De blessure weerhoudt Tenniglo er vooralsnog dus niet van om te fietsen en op het trainingsrondje van Vos liet ze zich weer uitstekend zien. ‘In het begin vond ik de wedstrijd nerveus, maar vanaf het moment dat het peloton brak, was het makkelijker positioneren. Ten opzichte van Gelderland en Borsele heb ik vandaag ook minder af moeten zien.’ In de finale reed een kopgroep van zeven rensters weg, waarna Tenniglo in de tweede groep van ongeveer vijfentwintig rensters binnen kwam.

(foto: Sportfoto.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief