Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Moniek Tenniglo toont zich in Omloop van Borsele

Geplaatst op 20 april 2013 door   ·   Geen reacties

Moniek Tenniglo‘S-HEERENHOEK – Moniek Tenniglo (foto) heeft zich zaterdag opvallend goed getoond in de Omloop van Borsele. De 24-jarige wielrenster uit Albergen kwam als vijftiende over de streep in die klassieker, de tweede wedstrijd in de KWNU Topcompetitie. Daarmee finishte Tenniglo als eerste clubrenster tussen de professionele vrouwen, iets waar ze vorige week in de Ronde van Gelderland ook al in slaagde.

Opvallender dan haar uitslag was misschien nog wel de actieve wedstrijd die Tenniglo reed in Zeeland. Samen met elf anderen reed ze naar een kopgroep van zeven leidsters, waarbij ze de enige clubrenster voorin was tussen de rensters uit de grotere teams. De kopgroep van negentien vrouwen werd uiteindelijk in drie groepjes gesplitst, waarbij Tenniglo zichzelf terugvond in het derde groepje. Het peloton kon echter nooit meer terugkomen.

Wild flink gehavend door valpartij
Op voorhand was Kirsten Wild de grote favoriet voor de overwinning in ‘s-Heerenhoek. Tien overwinningen heeft de oud-Almelose dit jaar al op haar naam staan, maar daar kwam er in Zeeland dus geen bij. Wild kwam, na de finishpassage van de eerste van vijf omlopen, hard ten val. Daarbij liep de Twentse heel wat schaafwonden op. Ze reed de wedstrijd wel uit en werd twintigste.

Foto: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief