Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Nacht van Hengelo: Weening klopt Posthuma op de streep

Geplaatst op 3 juni 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – In de laatste ronden van de Nacht van Hengelo leek de plaatselijke favoriet  Joost Posthuma niet meer te stuiten. Hij zou voor eigen publiek de koers gaan winnen maar het gebeurde uiteindelijk toch niet. Pieter Weening, een van de Nederlandse uitblinkers uit de Ronde van Italië was op de streep aan de markt net iets sneller dan de Twentenaar. Een andere uitblinker uit de Giro, Steven Kruijswijk,  werd derde. Tom Stamsnijder uit Bornerbroek die zich vanavond veelvuldig voorin liet zien, werd vierde en Johnny Hoogerland eindigde als vijfde.
Zesde werd Tom Veelers (Oldenzaal) op twintig seconden, gevolgd door Stefan van Dijk,  Haaksbergenaar Bram Tankink,  Tom Jelte Slagter en Kenny van Hummel die de sprint van het peloton won.

Bij de vrouwen werd de zege van de Nacht beslecht met een sprint van een grote groep. Shanne Braspenning uit Ulvenhout was de snelste,  Janneke Ensing uit Gieten werd tweede en Linda van Rijen uit Vlijmen derde. Sophie de Boer uit Enschede eindigde als vijfde en Juliëtte Wigbold die op enkele honderden meters van het parcours woont,  werd zesde. Ze was voor eigen publiek zeer actief en won de leidersprijs. Berdienke Paus  uit Haaksbergen werd derde.

Bij de Masters 40+ greep Markeloër René Nijhuis de zege.  Hij was net iets sneller dan Marcel Beumer uit Ede. Arjan van Gaveren uit N ijverdal werd derde. Eddy Reinerink uit Harbrinkhoek eindigde op zes seconden als vierde. Arnout Hurenkamp (Enschede) werd negende op 52 seconden.

Foto: de finish van de vrouwenkoers tijdens de Nacht van Hengelo
(Foto Sportfoto.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief