Zondag 21 juli 2024
Twentesport

NK tijdrijden: vijfde plaats voor Joost Posthuma en Kirsten Wild

Geplaatst op 22 juni 2011 door   ·   Geen reacties

VEENDAM – Het erepodium was een bruggetje te ver voor de Twentse tijdritspecialisten. Bij de vrouwen en bij de mannen kwamen de eerste streekgenoten op het NK in Veendam op de vijfde plaats terecht. Joost Posthuma (foto) was 36 seconden langzamer dan Stef Clement en bij de vrouwen eindigde Kirsten Wild als vijfde op 1.18 van winnares Marianne Vos.

Rabo-renner Stef Clement  won de titel voor de vierde keer. Jens Mouris uit Amstelveen, renner van Vacansoleil, was 31 seconden langzamer op de 46.6 km.  Clement reed een tijd van 56.56.  Martijn Keizer (Muntendam-ook Vacansoleil) werd derde op 34 seconden. Tom Stamsnijder (Bornerbroek) had 3.17 meer nodig dan Clement en werd daarmee vijftiende. Joost Koelen uit Delden werd dertigste op 5.51.

Bij de vrouwen werd Ellen van Dijk (Amsterdam) tweede op zes seconden van Vos die de 23.2 km reed in 30.39.  Loes Gunnewijk uit Rekken nam de bronzen plak mee naar huis. Ze werd derde  op 1.04. Marissa Otten uit Enter  werd als 25ste geklasseerd met een achterstand van ruim vier minuten.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief